Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Espanya i la Xina refermen la col·laboració i aborden les oportunitats d’inversió en sectors com el del vehicle elèctric

|

- Publicitat -

ACN Madrid – Espanya i la Xina han refermat la col·laboració bilateral en el viatge oficial del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al país asiàtic per invitació de les autoritats xineses. Sánchez s’ha reunit amb el primer ministre, Li Qiang, sent el primer líder europeu a fer-ho des del seu nomenament l’11 de març. En la trobada, els dos dirigents han abordat la cooperació entre ambdós països en diversos sectors així com les possibilitats d’inversió. Concretament, Sánchez i Li Qiang han explorat les oportunitats en sectors com el de la fabricació de vehicles elèctrics, en la indústria farmacèutica o la d’energies renovables. També han coincidit en la rellevància de rellançar el turisme.

Després d’aquesta trobada, Sánchez es reuneix a les 10 hores (hora de l’estat espanyol) amb el president Xi Jinping. Posteriorment, el president del govern espanyol compareixerà en roda de premsa per fer balanç de la visita.

Publicitat

A més, en la trobada amb Li Qiang han signat quatre acords de col·laboració: Un pla de cooperació en matèria educativa per als anys 2023-2026, dos protocols fitosanitaris per a l’exportació de productes agrícoles i un memoràndum d’entesa en matèria esportiva.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió