Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Espanya ha detectat fins ara una seixantena de casos de la nova soca de la covid del Regne Unit

ACN Madrid.-Espanya ha detectat fins ara una seixantena de casos de la nova soca de la covid-19 descoberta al Regne Unit, segons ha confirmat aquest dijous María José Sierra, cap […]

Avatar
Agències 07/01/2021

ACN Madrid.-Espanya ha detectat fins ara una seixantena de casos de la nova soca de la covid-19 descoberta al Regne Unit, segons ha confirmat aquest dijous María José Sierra, cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat. Sierra ha afegit que hi ha diversos casos en estudi a diferents Comunitats Autònomes, per la qual cosa no és descartable que la xifra augmenti. En la roda de premsa habitual dels dijous per explicar l’última hora de la pandèmia, Sierra no ha elucubrat sobre l’impacte que tindrà la nova soca, tot explicant que per bé que “sembla que és més transmissible”, en canvi “no sembla que els casos siguin més greus”.

Sobre la situació actual de la pandèmia, Sierra ha constatat que “estem davant d’un augment de casos”, per la qual cosa, no és exagerat parlar de tercera onada. “El nom és el de menys, però l’evolució és clara”.En tot cas, i malgrat aquesta situació, la portaveu del Ministeri de Sanitat ha descartat que calguin un confinament dur, a imatge del que hi va haver al principi de la pandèmia, el març passat. Sí ha considerat factible, en canvi, prendre “mesures serioses” a l’entorn de les activitats “que sabem que comporten més riscos”.L’escola no entraria en aquestes activitats, perquè Sierra ha destacat que ara com ara “no hi ha recomanacions de Sanitat” de tancar col·legis o retardar la represa de l’activitat, prevista a Catalunya per a dilluns vinent.En tot cas, la cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha condicionat les actuacions a l’evolució de la pandèmia, i ha recordat que les decisions es reajusten constantment en funció de com es comporta la corba de les infeccions.