Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Espanya finalitza la missió d’evacuació a l’Afganistan

ACN Barcelona.-El govern espanyol conclou aquest divendres la seva missió d’evacuació a l’Afganistan amb l’arribada dels dos últims vols procedents de l’aeroport de Kabul. En aquests dos avions viatgen el […]

Avatar
Agències 27/08/2021

ACN Barcelona.-El govern espanyol conclou aquest divendres la seva missió d’evacuació a l’Afganistan amb l’arribada dels dos últims vols procedents de l’aeroport de Kabul. En aquests dos avions viatgen el darrer grup de cooperants i col·laboradors afganesos i els seus familiars, així com els últims 81 ciutadans espanyols que quedaven a l’Afganistan, entre militars i personal de l’ambaixada. En l’operatiu, les forces armades espanyoles han evacuat 1.898 col·laboradors afganesos d’Espanya, Portugal, els Estats Units, la Unió Europea i l’OTAN, així com el cos diplomàtic al país. Els dos avions han aterrat a Dubai des de Kabul i es preveu que els evacuats arribin a Torrejón cap a les cinc de la tarda.

Segons ha informat el ministeri de Defensa en un comunicat, a les 7:20 h ha arribat a Dubai el primer avió A400M procedent de Kabul, i una hora després el segon. Així, el personal espanyol que era a Kabul coordinant l’operatiu de retirada ja és fora de l’Afganistan, i es preveu que arribi a la base aèria de Torrejón d’Ardoz cap a les 16:45 h.