Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Espanya fa el primer enviament de vacunes a l’Amèrica Llatina a través del mecanisme Covax

ACN Madrid.-Espanya ha fet el primer enviament de vacunes contra la covid-19 a l’Amèrica Llatina i el Carib a través del mecanisme Covax. Segons ha informat el govern espanyol aquest […]

Avatar
Agències 05/08/2021

ACN Madrid.-Espanya ha fet el primer enviament de vacunes contra la covid-19 a l’Amèrica Llatina i el Carib a través del mecanisme Covax. Segons ha informat el govern espanyol aquest dijous, la primera donació ha estat de 101.760 al Perú després d’un acord assolit entre AstraZeneca, Covax i l’Estat espanyol. Entre avui dijous i demà divendres, Espanya també farà enviaments a Paraguay (253.440 dosis), Guatemala (201.600) i Nicaragua (97.920). En els pròxims dies també hi haurà una entrega a l’Equador. En el mateix comunicat, el Ministeri de Sanitat informa que els criteris de distribució són d’acord amb les necessitats epidemiològiques dels països de la regió i la coordinació amb altres actors implicats amb Covax.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es va comprometre a distribuir de 7,5 milions de vacunes a l’Amèrica Llatina el 2021 en una intervenció a la Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que es va celebrar a Andorra a l’abril. Sánchez va dir que es posaria en marxa quan s’hagués assolit la vacunació del 50% de la població espanyola.