Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Espanya és l’estat de la UE amb més irregularitats en la gestió dels fons agrícoles, segons l’OLAF

ACN Brussel·les.-L’Oficina Europea de Lluita Contra el Frau (OLAF) apunta a Espanya com l’estat amb més irregularitats en la gestió dels fons agrícoles i estructurals en els darrers quatre anys. […]

Agències 10/09/2020

ACN Brussel·les.-L’Oficina Europea de Lluita Contra el Frau (OLAF) apunta a Espanya com l’estat amb més irregularitats en la gestió dels fons agrícoles i estructurals en els darrers quatre anys. En el seu informe anual, l’agència indica que s’han detectat 11.029 irregularitat a Espanya relacionades amb els fons de cohesió i agrícoles, que tenen un impacte sobre el 2,7% dels fons rebuts. Amb tot, només s’han conclòs quatre investigacions. En irregularitats detectades en la gestió d’aquests fons, Espanya lidera la llista molt per davant de Polònia i Romania, que la segueixen amb 5.017 i 4.968 fraus respectivament.

Segons apunta l’informe, l’OLAF va concloure 181 investigacions l’any passat i va fer 254 recomanacions a les autoritats estatals i europees. També va recomanar que es recuperessin 485 milions desviats del pressupost europeu i va obrir 223 noves investigacions.