Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Espanya és l’estat de la UE amb la pitjor caiguda del PIB i de l’ocupació en el segon trimestre del 2020

ACN Brussel·les.-Espanya és l’estat de la Unió Europea amb la major caiguda del PIB i de l’ocupació en el segon trimestre de l’any. Segons dades de l’Eurostat, la caiguda del […]

Agències 08/09/2020

ACN Brussel·les.-Espanya és l’estat de la Unió Europea amb la major caiguda del PIB i de l’ocupació en el segon trimestre de l’any. Segons dades de l’Eurostat, la caiguda del PIB espanyol se situa en el 18,5%, gairebé set punts per sobre de la registrada a l’eurozona, que és de l’11,8%. Es tracta de la major caiguda registrada des del 1995, any en què van començar els registres. En el conjunt de la Unió Europea, la disminució del PIB és de quatre dècimes menys que a la zona euro. Pel que fa al mercat laboral, l’ocupació ha caigut a tots els estats membres, excepte a Malta. El major descens de l’ocupació, amb un 7,5%, és el registrat a Espanya.

En els mesos en què es van aplicar les mesures més restrictives per frenar l’expansió de la covid-19, les dades de l’Eurostat apunten que Espanya ha estat l’estat de la Unió Europea en què la pandèmia ha afectat més l’economia. En les pitjors caigudes del PIB, a Espanya la segueixen Croàcia, Hongria, Grècia i Portugal, mentre que Finlàndia, Lituània, Estònia i Irlanda són els estats que han registrat una caiguda menys pronunciada.Pel que fa al mercat laboral, l’eurozona ha registrat una caiguda de l’ocupació del 2,9% en el segon trimestre de l’any, mentre que en el conjunt de la Unió Europea és del 2,7%. Espanya lidera la pèrdua d’ocupació, seguida d’Irlanda, Hongria i Estònia. Malta és l’únic estat que veu créixer l’ocupació durant el segon trimestre de l’any i Luxemburg i Bèlgica registren les caigudes menys pronunciades en ocupació.