Dissabte, 4 de desembre de 2021 - Edició 1227
La República

Espanya és el tercer pitjor estat d’Europa pel que fa a la implantació de la mobilitat elèctrica, segons Anfac

ACN Madrid.-Espanya és un dels estats que menys avança en la implantació de la mobilitat elèctrica a Europa. Segons l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), l’Estat ha obtingut […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Madrid.-Espanya és un dels estats que menys avança en la implantació de la mobilitat elèctrica a Europa. Segons l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), l’Estat ha obtingut una puntuació de 25,1 punts sobre 100 en l’indicador global d’electromobilitat, un índex que elabora la mateixa patronal i que valora la penetració dels vehicles electrificats i la instal·lació d’infraestructures de recàrrega. Espanya només supera Hongria i la República Txeca, i es troba lluny dels 58 punts que presenta la mitjana europea. Malgrat les xifres, Catalunya, Madrid i les Balears són les principals impulsores de l’electrificació a l’Estat, amb una puntuació superior als 30 punts sobre cent.

Pel que fa a la penetració del vehicle electrificat, Espanya obté una puntuació de 41,3 punts, una xifra que és només inferior a Hongria i la República Txeca. En aquest cas, la mitjana europea es troba en 95,4 punts, mentre que països com Noruega superen els 500 punts. Tot i que les matriculacions de vehicles electrificats a l’Estat ha crescut un 44% interanual al tercer trimestre, el parc de vehicles elèctrics representa un 7% del total de matriculacions.On Espanya obté pitjor puntuació és en la infraestructura de recàrrega, amb una valoració de 8,8 sobre cent. Ocupa la penúltima posició del rànquing europeu –només supera a Hongria- i es troba lluny dels 20,6 punts que obté el conjunt de la Unió Europea.Segons el director general d’Anfac, José López-Tafall, el sector de l’automoció “està complint la seva part amb la renovació de l’oferta i l’entrada de nous models”, però adverteix que “la demanda ha d’acompanyar aquest esforç”.