Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Espanya és el tercer estat de la UE on més s’han reduït les morts a les carreteres en l’última dècada

ACN Brussel·les.-Espanya és el tercer estat de la Unió Europea on més s’han reduït les morts a les carreteres en l’última dècada, segons l’informe anual publicat aquest dimarts per la […]

Avatar
Agències 20/04/2021

ACN Brussel·les.-Espanya és el tercer estat de la Unió Europea on més s’han reduït les morts a les carreteres en l’última dècada, segons l’informe anual publicat aquest dimarts per la Comissió Europea. El 2020 es va registrar a l’Estat un 44% menys d’accidents mortals que el 2010, segons dades preliminars de l’executiu europeu. Així, se situa només per darrere de Grècia (54%), l’únic país que va assolir l’objectiu marcat per la UE de reduir en un 50% les morts a les carreteres en 10 anys, i de Croàcia (44%). Amb un descens del 17% respecte a 2019, la taxa de mortalitat a les carreteres de la UE va caure a mínims històrics el 2020: 42 morts per cada milió d’habitants.

L’any passat van morir 18.800 persones en accidents de carretera, gairebé 4.000 persones menys que l’any anterior.Espanya va ser el quart estat de la UE amb la taxa de mortalitat més baixa l’any passat: 29 morts per cada milió de ciutadans. “El 2020 ha estat l’any més segur”, conclou la CE sobre l’estat espanyol.L’informe apunta que les carreteres més segures estant a Suècia i les més perilloses a Romania.La UE no assoleix l’objectiu del 50%Tot i que el nombre de morts a les carreteres de la UE va disminuir un 36% durant l’última dècada, està per sota de l’objectiu que es va marcar del 50%. Tanmateix, l’informe destaca que amb 42 morts a la carretera per cada milió d’habitants, la UE segueix sent el continent amb les carreteres més segures del món. Amb aquesta xifra, la mitjana europea se situa molt per sota de la mundial que és de més de 180 morts per milió d’habitants.