Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Espanya assegura que no revendrà gas algerià al Marroc però li permetrà utilitzar plantes de regasificació peninsulars

ACN Madrid – El govern espanyol ha assegurat aquest dimecres al vespre que no revendrà gas algerià al Marroc, i que només deixarà passar pel gasoducte gas que compri el […]

Agències 27/04/2022

ACN Madrid – El govern espanyol ha assegurat aquest dimecres al vespre que no revendrà gas algerià al Marroc, i que només deixarà passar pel gasoducte gas que compri el Marroc a tercers països. D’aquesta manera respon a l’amenaça d’Algèria, que havia advertit que tallaria el subministrament de gas a Espanya si l’estat reenviava el gas al Marroc. Fonts del Ministeri de Transició Ecològica han explicat que el Marroc havia demanat ajuda per garantir la seva seguretat energètica, ja que Algèria no li ven gas. Així, el Marroc podrà adquirir gas natural liquat als mercats internacionals, desembarcar-lo en alguna planta de regasificació de la península Ibèrica i utilitzar el Gasoducte Magreb-Europa per fer-lo arribar al seu territori.

 “En cap cas el gas adquirit per Marroc tindrà procedència algeriana”, asseguren fonts del ministeri. L’activació d’aquest mecanisme s’ha parlat amb Algèria durant els últims mesos i aquest dimecres ha estat comunicada al Ministeri d’Energia algerià.