Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Eslovènia atribueix al “context polític” la tensió amb Brussel·les en l’inici de la presidència de la UE

ACN Brussel·les.-L’ambaixador eslovè a Espanya, Robert Krmelj, atribueix al “context polític” la tensió amb Brussel·les en l’inici de la presidència eslovena al Consell de la UE. El diplomàtic ha assegurat […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Brussel·les.-L’ambaixador eslovè a Espanya, Robert Krmelj, atribueix al “context polític” la tensió amb Brussel·les en l’inici de la presidència eslovena al Consell de la UE. El diplomàtic ha assegurat que en totes les reunions que han mantingut amb altres estats membre han rebut el seu suport unànime. Tot i així, no ha volgut comentar el fet que el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, no volgués aparèixer a la foto de família durant la presentació de la presidència eslovena. S’ha anunciat en un acte de presentació a Barcelona que aquesta nova presidència té com a objectiu assegurar una major resiliència a la UE i la unitat entre els estats membres per a fer front a noves ciris, com pandèmies o atacs cibernètics.

La presidència eslovena és la tercera dins del conegut com “trio de presidències”, un triumvirat format per Alemanya i Portugal anteriorment. Així doncs, Eslovènia ha preparat els seus objectius d’acord amb un full de ruta ja pactat amb les dues presidències prèvies. A banda d’enfortir la UE, Krmelj també ha anunciat que la presidència té com a prioritat assegurar una cura de les fronteres i les relacions transatlàntiques. També ha incidit en la possible adhesió de les repúbliques balcàniques occidentals a la UE. L’ambaixador ha assegurat que “els primers de la llista” són Macedònia del Nord i Albània, tot i que no ha tancat la porta a una possible entrada de Kosovo al grup europeu.