Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Escuela de Todos demana fixar el castellà com a llengua vehicular d’ensenyament a totes les comunitats autònomes

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’agrupació Escuela de Todos demana fixar el castellà com a llengua vehicular d’ensenyament a totes les comunitats autònomes de l’estat espanyol. Ho ha dit aquest dissabte en el marc d’unes jornades que s’han celebrat a la ciutat d’Alacant, on també ha insistit que cal suprimir tots aquells requisits lingüístics que siguin “desproporcionats” o que no estiguin prou “justificats” a l’hora d’accedir a la funció pública. En aquest sentit, ha demanat als representants polítics i socials que treballin per aprovar reformes legislatives que “harmonitzin el model lingüístic del sistema educatiu espanyol”.

Així mateix, considera que el castellà ha de ser la llengua d’acollida per als estudiants de llengua estrangera, i defensa que el sistema educatiu ha de garantir l’ensenyament en la “llengua materna” per aquells alumnes amb necessitats específiques. “Les institucions han d’estudiar les conseqüències que té l’escolarització en models educatius bilingües o d’immersió lingüística per aquest alumnat”, ha insistit.

Publicitat

Finalment, Escuela de Todos ha apuntat que cal potenciar la inspecció d’Educació, “ per garantir l’efectivitat de les competències que té l’Estat a tot el sistema” i ha subratllat la necessitat d’un Pacte Nacional per a l’Educació per a garantir “l’estabilitat, l’efectivitat i la igualtat del sistema educatiu a tot el territori nacional”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió