Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Escudé confirma que es treballa per incrementar les sancions per incivisme per situar-les en una forquilla de 600 euros

ACN Barcelona – El regidor del Districte de Sant Martí, David Escudé, ha confirmat aquest divendres que es vol incrementar les sancions per incivisme per aplicar la forquilla més alta, […]

Agències 15/07/2022

ACN Barcelona – El regidor del Districte de Sant Martí, David Escudé, ha confirmat aquest divendres que es vol incrementar les sancions per incivisme per aplicar la forquilla més alta, que són 600 euros. Escudé ha assegurat que serà la Guàrdia Urbana qui haurà de determinar que el consum d’alcohol afecta “greument” l’ordre públic i confia que el tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de Barcelona, Albert Batlle, doni l’ordre “de forma imminent”. Precisament Batlle ha dit aquest matí que s’està “acabant d’ajustar” incrementar les sancions per incivisme i ha afegit que quan l’afectació a la convivència sigui greu, aquestes se situaran “en la franja alta”. El tinent d’alcalde ha afirmat que s’ha d’acabar de treballar durant les pròximes setmanes.

(La informació s’actualitza amb les declaracions del regidor de Sant Martí, David Escudé, en relació a les sancions)

Veïns del Poblenou van afirmar aquest dijous que l’alcaldessa havia promès multes de 600 euros per beure al carrer. Tant Escudé com Batlle han explicat que fa mesos que es treballa en el marc de la Taula per una nit cívica i segura i que aquests treballs han finalitzat amb un pla d’acció que inclou mesures com la revisió del règim sancionador. L’objectiu és “fer més dissuasoris” els comportaments incívics.

Escudé ha explicat que ell s’ha reunit amb els veïns des de fa temps i de forma “constant” i ha recordat que el primer tinent, Jaume Collboni, ja va exigir l’augment de les sancions, que avui estan molt dirigides al consum d’alcohol sense aldarulls. “Per tant, era normal que s’apliqués una normativa -que s’ha vist superada per la postpandèmia- i ara s’actualitzi”, ha dit el regidor de Sant Martí.

Per això, espera que l’ordre de Batlle per aplicar la forquilla superior a les sancions com a una activitat “greu” sigui “imminent”. D’acord amb Escudé, sempre hi ha hagut gent consumint alcohol, però la “virulència” i el problema de civisme al triangle lúdic del Poblenou no s’havia vist mai com ara. “Valia la pena fer un salt més”, ha afegit tot matisant que tant de bo no sigui necessari haver d’aplicar cap sanció econòmica.