Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Escrivá proposa reduir la quota als autònoms que guanyen entre 900 i 1.500 euros després de les demandes del sector

ACN Madrid – El govern espanyol ha proposat reduir la quota als autònoms que tenen rendiments d’entre 900 i 1.500 euros mensuals després de recollir les demandes que els han […]

Agències 15/02/2022

ACN Madrid – El govern espanyol ha proposat reduir la quota als autònoms que tenen rendiments d’entre 900 i 1.500 euros mensuals després de recollir les demandes que els han traslladat els últims dies les associacions de l’Estat. Fonts del Ministeri de Seguretat Social asseguren que la nova proposta de cotització també inclou una modificació del concepte de “rendiments nets”, permetent d’aquesta manera que els autònoms es puguin descomptar algunes despeses. Alhora, el ministeri encapçalat per José Luis Escrivá indica que s’està estudiant la possibilitat d’introduir millores davant de situació de cessament de l’activitat ordinària. Segons les estimacions de l’executiu, dos de cada tres autònoms cotitzaran igual o menys que fins ara amb aquesta reforma.

Segons defensa el govern espanyol, la nova proposta en el canvi del sistema de cotitzacions per als autònoms “consisteix en una reforma integral del sistema de protecció d’aquests treballadors, que tenen una pensió un 40% més baixa que la dels assalariats, a través d’un sistema molt més flexible que s’adapta als diferents moments de la seva vida laboral”.

Proposta de cotització als autònoms en la que s’inclou un canvi en el sistema de trams

Sindicatura de comptes, membre