Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Escrivá diu que l’Estat ja ha reconegut d’ofici amb l’ingrés mínim vital a 76.000 llars, 10.000 a Catalunya

ACN Madrid.-El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha explicat que l’Estat ja ha reconegut d’ofici amb l’ingrés mínim vital a unes 76.000 llars, de les quals […]

Avatar
Agències 15/06/2020

ACN Madrid.-El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha explicat que l’Estat ja ha reconegut d’ofici amb l’ingrés mínim vital a unes 76.000 llars, de les quals 10.000 a Catalunya. Escrivá ha dit que treballen amb les CCAA per reconèixer d’ofici més persones que siguin beneficiàries de prestacions autonòmiques i compleixin els requisits per rebre l’IMV. Aquelles llars que no ho tenen reconegut d’ofici la poden sol·licitar a partir d’aquest dilluns. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Escrivá ha recordat que cada CCAA pot complementar l’ingrés mínim vital amb altres rendes, decidir com fer-ho i ha justificat que el País Basc i Navarra el gestionin i les altres autonomies no per la seva “singularitat foral”.

D’altra banda, Escrivá ha apuntat que cal reformar la llei d’estrangeria. “És una llei que es va dissenyar quan hi havia molt pocs immigrants a Espanya”, ha constatat.