Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Escrivá diu que “l’esforç addicional” a la generació del ‘baby boom’ és temporal i no afectarà els menors de 40 anys

ACN Barcelona.-El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, defensa en una entrevista a ‘La Vanguardia’ que “l’esforç addicional” que es demanarà a la generació del ‘baby boom’ serà […]

Avatar
Agències 04/07/2021

ACN Barcelona.-El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, defensa en una entrevista a ‘La Vanguardia’ que “l’esforç addicional” que es demanarà a la generació del ‘baby boom’ serà “temporal” i “dependrà de l’evolució dels ingressos i les despeses del sistema”. Segons Escrivá, els canvis no afectaran als treballadors que ara tenen 40 anys. “L’objectiu del factor d’equitat intergeneracional és protegir als joves, que no són els causants d’aquest repte demogràfic i que han hagut d’incorporar-se a un mercat laboral particularment complex, amb dues crisis consecutives”, afirma.

Pel ministre, els fills de la generació del ‘baby boom’ no haurien d’assumir “tot l’esforç” de pagar les pensions dels seus pares, que han de “contribuir a aquest augment temporal de la despesa”. Escrivá ha dit que cal dotar al sistema “d’eines per fer front al repte temporal, acotat, de l’arribada d’una generació molt nombrosa a l’edat de jubilació”. En tot cas, el ministre ha dit que la mesura per fer front a l’augment de pensions de la generació ‘baby boom’, que encara s’ha de definir, “es desplegarà gradualment per evitar crear incertesa als que estan en els últims anys de la seva carrera laboral”. “Tindrà un impacte molt limitat”, ha afirmat.