Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Escrivá diu que la Seguretat Social registrarà 200.000 afiliats més a finals de maig

ACN Madrid.-El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha anunciat aquest dilluns que el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social creixerà en més de 200.000 persones […]

Avatar
Agències 31/05/2021

ACN Madrid.-El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha anunciat aquest dilluns que el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social creixerà en més de 200.000 persones aquest mes de maig, fet que suposa un increment de 50.000 afiliats si s’elimina de l’equació el factor de la temporalitat. A més, segons Escrivá el mes de maig acabarà amb 100.000 persones menys adscrits a un ERTO, fet que situa els treballadors en aquest règim en 550.000, gairebé la meitat del milió que eren al mes de gener. “Tenim una dinàmica molt positiva al mercat de treball”, ha afirmat en una entrevista a RNE on ha afirmat que la recuperació és “horitzontal” i ja afecta tots els sectors.

Escrivá també ha apuntat que segueix treballant amb els agents socials per a la reforma del pagament dels autònoms. De moment, ha dit, hi ha consens en el fet que hi hagi trams, i la qüestió a discutir és “com es distribueixen per sobre i per sota de la cotització actual dels autònoms”.Escrivá també ha defensat el funcionament de les exoneracions de les quotes de l’empresa per als treballadors que surten dels ERTO. “Són una formula d’alleugerir el cost laboral i incentivar la reincorporació”, ha dit. De moment el sistema funcionarà fins d’aquí a quatre mesos. També ha reclamat als agents socials que accelerin la taula de diàleg social per acordar la reforma de les pensions, perquè “tenim un compromís amb Europa de tancar-la aquest any” i està inclòs al pla de Recuperació que el govern espanyol va enviar a la Comissió Europea. El ministre ha recordat que ja existeix un consens sobre el fet que les pensions es revaloritzin d’acord a l’IPC de l’any anterior, fet que permetrà que l’executiu no hagi de treballar amb inflacions esperades.