Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Escrivá descarta un ingrés mínim vital “pont” i diu que s’aplicarà de manera “definitiva” el més aviat possible

ACN Madrid .-El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, descarta un ingrés mínim vital “pont” com va anunciar el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i diu que s’aplicarà de manera […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Madrid .-El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, descarta un ingrés mínim vital “pont” com va anunciar el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i diu que s’aplicarà de manera “definitiva” el més aviat possible. En una entrevista a Antena 3, Escrivá ha negat discrepàncies en el govern i ha atribuït el retard en la seva aplicació a les dificultats d’un procés que “requereix garanties”. En aquest sentit, ha dit que estan accelerant els terminis i que la mesura beneficiarà “almenys” un milió de famílies. De moment, però, no ha avançat la quantitat de l’ajuda però ha dit que “complementarà les rendes més baixes” i que “es diferenciarà en funció de les característiques de cada llar”.

“L’objectiu és que pugui eradicar la pobresa extrema que hi ha a Espanya i, sobretot, la infantil”, ha afegit.No hi haurà un ingrés vital mínim “pont”. Així ho ha assegurat el ministre Escrivá en una entrevista on ha dit que quan s’apliqui es farà de manera definitiva. El ministres ha explicat que la voluntat és que es tingui enllestit el més aviat possible i que s’estan accelerant els terminis però que el procés requereix de “garanties”. Escrivà ha negat que hi hagi hagut discrepàncies al govern després que Iglesias anunciés una mesura provisional a l’espera de la definitiva i ha dit que estan preparant els procediments i que s’estan creuant dades amb l’Agència Tributària per fixar els imports. En aquest sentit, ha dit que la mesura serà compatible amb la recerca de feina i que “suplementarà les rendes més baixes” amb l’objectiu “d’eradicar la pobresa extrema a Espanya”. No ha avançat les quantitats però ha dit que el govern espanyol estima que se’n beneficiaran “almenys un milió de llargs” i que es tindran en comptes les característiques de cada família. La recuperació econòmica Escrivá també ha insistit que es tracta d’una crisi transitòria i que espera que la recuperació sigui “ràpida i sostinguda”. En aquest sentit, ha dit que hi haurà sectors on no serà tant rapida –entre ells, el turístic- però que “per la naturalesa de la pertorbació”, creuen que l’economia experimentarà un “rebot”. El ministre també ha fet autocrítica i ha admès que si haguessin tingut els coneixements que tenen ara sobre la pandèmia, segurament haurien actuat d’una altra manera. En relació a això, ha dit que hi ha molts aspectes que es desconeixien fins ara. Entre ells, la rapidesa amb què es contagia o la capacitat que ha tingut per saturar les UCI. “S’ha de ser humil”, ha afegit.