Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Escrivá defensa que la proposta de peatges a tota la xarxa és “raonable” i coincideix amb el “model europeu”

ACN Madrid.-El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha defensat que el sistema de pagament per ús a les carreteres plantejat a Brussel·les en el pla de recuperació és […]

Avatar
Agències 07/05/2021

ACN Madrid.-El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha defensat que el sistema de pagament per ús a les carreteres plantejat a Brussel·les en el pla de recuperació és “raonable” i coincideix amb el “model europeu”. “Sembla raonable que almenys una part del finançament per mantenir les carreteres es faci específicament per aquells que les utilitzen”, ha dit aquest divendres al matí a TVE. Escrivá ha remarcat que el govern espanyol té fins al 2023 per precisar i dialogar la mesura i ha apuntat que el seu disseny cercarà no perjudicar els que realitzen “activitats productives” amb el transport. D’altra banda, Escrivá ha defensat eliminar la jubilació forçosa i un sistema d’incentius per reincorporar treballadors en ERTO.

Sobre la jubilació obligatòria a una certa edat, Escrivá ha argumentat que “només existeix a Espanya” i que no serveix per incorporar joves al mercat de treball. El ministre ha esperat assolir un acord amb els agents socials. “Estem parametritzant com fer-ho”, ha dit.En relació amb els ERTO, que s’allargaran fins al 30 de setembre, Escrivá ha dit que l’esquema serà similar però ha defensat “posar una mica més d’èmfasi en els incentius a l’activació”. El ministre ha argumentat que amb la situació pandèmica a la baixa “es donen les condicions”.Escrivá ha atribuït al fet que hi hagi menys persones de les que calculaven inicialment que reben l’IMV, a l’entrada de sol·licituds de persones que superen els llindars establerts i a la no presentació de sol·licituds de certs col·lectius amb els quals comptaven.Relació amb IglesiasSobre la marxa del líder de Podem i exvicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, de la política, Escrivá ha negat que tinguessin una relació tensa. Segons Escrivá, es van traslladar unes “narratives” a través dels mitjans de comunicació que no es corresponen amb la sensació que ell tenia. El ministre creu que es va donar aquesta imatge amb la idea de poder “influir en determinats processos i reconduir-los”, com el debat sobre les pensions.