Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Escrivá critica l’actitud del PP amb la reforma de les pensions: “Demostra irresponsabilitat i falta de patriotisme”

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern espanyol, José Luis Escrivá, ha criticat l’actitud del Partit Popular amb la reforma de les pensions, contrària a la proposta del govern socialista. “Les darreres declaracions de Feijóo són un exercici extraordinari d’irresponsabilitat, frivolitat, insolvència i falta de patriotisme”, ha apuntat aquest dijous des de Brussel·les, després de mantenir diverses reunions amb dirigents de l’executiu belga. En aquest sentit, Escrivá ha manifestat que confia que la formació popular canviï d’opinió i acabi votant a favor de la reforma de les pensions, tot destacant que la proposta gaudeix “d’una gran robustesa” i compta amb l’aval de la Comissió Europea.

Les declaracions d’Escrivá responen a les paraules que ha pronunciat aquest mateix dijous des de la capital belga el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, qui ha posat la reforma de les pensions de Macron com a exemple del que hauria d’assolir Espanya.

Publicitat

Pel ministre d’Inclusió, defensar la reforma francesa és “un segrest de sinceritat”, tot subratllant que la solució que proposa el líder popular passa per “incrementar l’edat de jubilació, retallar drets, retallar pensions i crear un clima de confrontació”. “Ja és el que va fer el PP amb la reforma de les pensions l’any 2013, que va generar un gran problema de credibilitat a Espanya”.

En aquest sentit, Escrivá ha reiterat que el model impulsat pels socialistes “és sostenible a curt i mitjà termini”. De la mateixa manera, el ministre socialista no ha tancat la porta al fet que les patronals se sumin a l’acord de les pensions i ha lamentat que, lluny de les crítiques, el sector empresarial “no hagi presentat propostes alternatives”.

Més enllà de les declaracions als mitjans, Escrivá ha viatjat a Brussel·les per reunir-se amb el vicepresident belga, Frank Vandenbroucke, i el ministre de pensions del país, Karine Lalieux, tant per debatre la reforma de les pensions com per tractar les prioritats de la presidència del Consell de la Unió Europea, que a partir del juliol liderarà Espanya i a continuació Bèlgica.

En el mateix viatge, Escrivá també ha participat en un debat amb el ‘think tank’ CEPS, que ha comptat amb la presència de representants de la Comissió Europea i el ministre de treball alemany, Hubertus Heil.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió