Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Escrivá avança que la Seguretat Social tancarà juny amb 85.000 afiliats més i celebra que la dada és “extraordinària”

ACN Madrid – El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha avançat que el mes de juny tancarà amb uns 85.000 afiliats més, en termes desestacionalitzats, i ha celebrat […]

Agències 16/06/2022

ACN Madrid – El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha avançat que el mes de juny tancarà amb uns 85.000 afiliats més, en termes desestacionalitzats, i ha celebrat que és una dada “extraordinària”. En roda de premsa per presentar aquestes dades, el titular de Seguretat Social ha destacat que és el tercer millor mes de juny de la sèrie històrica amb una xifra “aclaparadorament per sobre del que han estat els mesos de juny i tots els mesos”. Escrivá ha explicat que, d’aquesta manera, el primer semestre de 2022 s’hauran creat 271.000 llocs de treball més. El ministre també ha subratllat que destaca la qualitat dels llocs de treball.

Escrivá ha explicat que, a conseqüència de la reforma laboral, augmenta deu punts percentuals la contractació indefinida. Al juny els contractes fixos suposen el 74,4% del total mentre que els temporals són el 20,3%.

Pel que fa a la durada mitjana dels contractes, creix un 22% i és de 18,6 dies. Segons les dades del govern espanyol, des de principis d’any la variació en el nombre de contractes indefinits supera en 1,4 milions la d’anys anteriors.

El sector privat concentra el 90% de la creació de llocs de treball en l’últim any i mig i l’afiliació creix de forma generalitzada a totes les comunitats autònomes. Des que l’agost de 2021 es van assolir els nivells previs a la pandèmia, s’han afegit 614.000 afiliats a la Seguretat Social.

<strong>Situació de l’hostaleria</strong>

Pel que fa a la situació per sectors, l’hostaleria és un dels que no ha assolit encara els nivells previs a la pandèmia i té 23.295 afiliats menys que abans de la covid-19. Tanmateix, Escrivá ha afirmat que la contractació està “creixent notablement” també en aquest sector.