Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Escrivá afirma que la vacunació està reduint les baixes laborals per covid de personal sanitari i de residències d’avis

ACN Madrid.-El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha dit que la vacunació està reduint les baixes laborals per covid-19 de personal sanitari i de residències d’avis. Escrivá ha […]

Avatar
Agències 10/02/2021

ACN Madrid.-El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha dit que la vacunació està reduint les baixes laborals per covid-19 de personal sanitari i de residències d’avis. Escrivá ha remarcat que, en aquests sectors prioritaris en la vacunació, el ritme de descens de contagis és “més intens” i hi ha “clarament menys baixes”. “La vacuna sabem que és molt efectiva”, ha assegurat el ministre aquest dimecres al matí en una entrevista a ‘Antena 3’. Escrivá ha esperat que en els pròxims mesos hi hagi una “intensificació extraordinària del procés de vacunació” i ha opinat que l’abril ja serà un mes “de gran intensitat” de vacunacions. Escrivá ha plantejat que les mútues laborals col·laborin en la vacunació si fa falta reforçar la logística.

“Estem ja treballant amb les mútues d’accidents laborals perquè posin a disposició les seves capacitats logístiques sanitàries i de personal sanitari per si fes falta reforçar el procés” quan arribin més vacunes, ha dit. Segons Escrivá, Espanya està “vacunant molt bé” a un ritme superior a altres països europeus.D’altra banda, preguntat per la polèmica amb les manifestacions del vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, sobre la qualitat democràtica d’Espanya, Escrivá ha tret ferro a la qüestió. Per a Escrivá, és una “obvietat” que l’Estat espanyol té normalitat democràtica i ha demanat “relativitzar” aquesta mena de discussions. “Hi ha una bretxa enorme entre el que sembla que passa” en l’executiu i “la vida quotidiana”, ha remarcat.Pel que fa a les pensions, Escrivá ha tornat a dir que es va transmetre de forma “inadequada” la feina que s’està fent en la seva reforma pel que fa al còmput dels anys cotitzats i ha remarcat que ampliar-ho “no té per què significar una retallada”. El ministre ha dit que pot ser una via per “completar noves realitats” permetent l’exclusió dels pitjors anys i que cal estudiar-ho.