Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Escrivá afirma que està “obert” a cedir la gestió de l’IMV a Catalunya perquè hi hagi una “finestreta única”

ACN Madrid.-El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha afirmat que està “obert” a abordar amb les comunitats interessades el traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim […]

Avatar
Agències 05/08/2021

ACN Madrid.-El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha afirmat que està “obert” a abordar amb les comunitats interessades el traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital (IMV). Ho ha dit en roda de premsa aquest dijous des de València acompanyat del president del País Valencià, Ximo Puig, després que hagin mantingut una reunió. Escrivá ha explicat que han avançat “significativament” en el full de ruta perquè sigui el País Valencià qui gestioni l’IMV amb una “finestreta única”. El ministre ha dit que aquesta comunitat serà “exemple” i prova “pilot” per estendre-ho a altres autonomies i millorar el disseny d’itineraris d’inclusió social.

Escrivá ha esperat que el traspàs es faci aviat i s’ha obert a abordar-ho amb altres autonomies. “Amb Catalunya les converses estan menys avançades”, ha explicat i, per tant, es farà abans amb el País Valencià.El titular d’Inclusió ha argumentat que quan va arrencar l’IMV calia que ho gestionés la Seguretat Social per l’abast de la seva capacitat, ja que “no té punt de comparació” amb altres administracions.En canvi, actualment Escrivá creu que ja es pot transitar cap a un altre model de gestió. El ministre ha criticat que hi hagi altres comunitats, com Madrid, que mostren “molt poc interès” en aquesta mena de prestacions.