Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Escorcolls a Sabadell, Cerdanyola, Mollet del Vallès, Sant Vicenç de Torelló i Sant Fost en l’operatiu contra els CDR

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil està fent escorcolls, com a mínim. a Sabadell, Cerdanyola del Vallès, Mollet del Vallès, Sant Vicenç de Torelló i Sant Fost de Campsentelles, segons ha pogut […]

Avatar
Agències 23/09/2019

ACN Barcelona.-La Guàrdia Civil està fent escorcolls, com a mínim. a Sabadell, Cerdanyola del Vallès, Mollet del Vallès, Sant Vicenç de Torelló i Sant Fost de Campsentelles, segons ha pogut confirmar l’ACN de diferents fonts. Uns 500 agents de la Benemèrita estan participant en l’operatiu, ordenat per l’Audiència Nacional i amb nou membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts. La majoria de punts on s’està desenvolupant l’operatiu són localitats del Vallès, tot i que també hi ha un operatiu en marxa en un mas de Sant Vicenç de Torelló. A Sabadell s’estan fent tres escorcolls, un al carrer Convent, un altre al carrer Goya, al barri d’Espronceda, i un altre al carrer Antoni Cusidó.

(en aquesta actualització s’afegeixen dos escorcolls més, un a Sabadell i un altre a Sant Fost de Campsentelles) Segons fonts dels CDR, al carrer Convent de Sabadell la Guàrdia Civil ha entrat a un domicili a les sis del matí, on han rebentat la porta i han detingut a dues persones, una parella amb fills petits que estaven al domicili en aquell moment.Al carrer Goya de Sabadell, sis vehicles de la Guàrdia Civil han arribat a les cinc del matí i, segons fonts veïnals, s’han emportat dues persones detingudes. El tercer escorcoll de Sabadell té lloc al carrer Antoni Cusidó. Un altre dels escorcolls s’està fent a l’avinguda de Canaletes de Cerdanyola del Vallès, on sis furgonetes i dos vehicles de la Benemèrita han arribat a les sis del matí. En aquest punt també hi hauria un detingut. A més, a Mollet del Vallès hi ha un altre registre, al carrer Bartomeu Robert. També s’ha escorcollat un domicili, cap a les set del matí, a Sant Fost de Campsentelles, i la Guàrdia Civil s’ha endut una persona detinguda. Sant Vicenç de TorellóD’altra banda, la Guàrdia Civil també està registrant el mas Torrent de Codines, situat en una zona aïllada de Sant Vicenç de Torelló (Osona). Els agents estan aturant tots els vehicles que accedeixen a la casa i els escorcollen. Segons ha explicat a l’ACN l’alcalde del municipi, Èric Sibina, l’operació s’està realitzant en aquests moments i té constància d’una detenció.A banda d’aquest municipi, la Guàrdia Civil també està fent controls policials als accessos de Gurb. Una patrulla de la policia identifica els vehicles i a, més, hi ha un helicòpter sobrevolant la zona. L’alcalde de Gurb, Josep Casassas, tampoc té constància de cap detenció en aquest municipi.