Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Escoles concertades alerten que els nomenaments a la pública per les baixes per covid fan que els seus substituts marxin

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-Les escoles concertades de Catalunya no estan trobant d’entrada problemes per cobrir les baixes que la covid està provocant en el seu personal docent. Sí que han detectat però que hi ha substituts que si són cridats pel Departament d’Educació per cobrir una baixa a l’escola pública, marxen. Així ho explicat a l’ACN el responsable de comunicació de la Fundació Escola Cristina, Sergi Gallego, qui detalla que estan cobrint unes 20 baixes diàries de docents en les 400 escoles que agrupen. Reconeix que la situació és “complicada”, com arreu, però alerta que si els grans volums de baixes es mantenen es pot produir un problema per al conjunt de la comunitat educativa. A l’Escola Pia de Caldes de Montbui expliquen que el moment és “complex”.

Des de la Fundació Escola Cristiana expliquen que, ara per ara, estan cobrint les baixes sense problemes a partir de les seves pròpies borses. Tot i això, Gallego reconeix que hi ha substituts que “als dos dies marxen” perquè han rebut un nomenament de la pública.Des de la Fundació creuen que si es manté el ritme de baixes no serà la concertada qui es trobi amb un problema sinó el conjunt del sistema d’educació de Catalunya, tenint en compte que Educació ha fet 4.375 nomenaments des del passat divendres en centres públics. Per això, ha plantejat que s’hauria de buscar una actuació conjunta tenint en compte tot el sistema d’educació de Catalunya.La secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha afirmat que la concertada s’està trobant amb la mateixa situació que la pública però ha recordat que Educació fa el pagament delegat de les substitucions que gestionin els centres però no la gestió concreta.Direccions centrades en la gestió de la covidEl director gerent de l’Escola Pia de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Gregori Martínez, reconeix que l’inici del segon trimestre està sent molt “complex”. Explica a l’ACN que pràcticament tota la feina que fan des de la direcció està centrada en la gestió de la covid. Aquest centre té actualment 11 persones de baixa, un 8,21% del personal, de les quals vuit són professors. Explica que, per ara, les han pogut cobrir totes però reconeix que el procés de selecció és “pràcticament nul” ja que no hi ha molta disponibilitat de professionals i s’han de limitar a comprovar que la persona compleix amb el perfil requerit. De les baixes gestionades aquesta setmana, en un cas els ha passat que el substitut ha marxat en rebre un nomenament per anar a treballar a la pública. Martínez afegeix però que té constància d’altres centres on el problema és més acusat. D’altra banda, apunta que un altre dels problemes és la demora en tenir la baixa oficialment, un període que explica que es pot allargar entre un i dos dies i durant el qual no es pot activar la substitució. Tot i això, destaca que aquets setmana no s’ha deixat cap classe sense professor, però sí s’han hagut de deixar de fer alguns desdoblaments o reforços. Pel que fa als alumnes d’aquest centre, un 5% tenen un positiu confirmat, una xifra “rècord” en el que va de pandèmia. En aquest sentit, també lamenta la manca de temps per conèixer els nous protocols i el temps de gestió que tot plegat els està comportant.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió