Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

‘Escargots’ de Slow Olou guanya el Premi de Votació Popular dels X Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya

ACN Barcelona.-L’espectacle ‘Escargots’ de la companyia Slow Olou de Toti Toronell i Pere Hosta ha guanyat el Premi de Votació Popular dels X Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya després […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Barcelona.-L’espectacle ‘Escargots’ de la companyia Slow Olou de Toti Toronell i Pere Hosta ha guanyat el Premi de Votació Popular dels X Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya després de rebre 128 vots, el 20% del total de vots emesos. Estrenat l’any 2018 a FiraTàrrega, és un espectacle multidisciplinar i d’humor visual, en què la parella còmica Toti Toronell i Pere Hosta acompanyen l’espectador. Circ Perillós, per la seva panda, s’emporta el reconeixement a 15 anys de trajectòria. El jurat destaca el caràcter pioner d’aquesta companyia a Catalunya. El premis es lliuraran, juntament amb la resta de categories dels Premis Zirkòlika, durant la Nit de Circ que se celebrarà el 18 de desembre al Circ Històric Raluy en una gala que serà presentada per Tortell Poltrona.

Slow Olou és un projecte de dos pallassos, Toti Toronell i Pere Hosta. Una idea, com han explicat els organitzadors del premi, que busca apropar dos universos particulars en un de sol amb humor i poesia. ’Escargots’, l’espectacle guanyador, és “la primera pedra per a futurs projectes compartits d’aquesta divertida parella”.El Premi de Votació Popular, obert a la participació de professionals del circ, periodistes culturals i aficionats, ha obtingut enguany 638 vots. En total, s’han votat 53 espectacles, tots ells presentats a Catalunya durant l’últim any. Han aconseguit més de 40 vots el número ‘Exit 18’ de Maiol Pruna Soler & Francesco Germini (75 vots), i els espectacles ‘Ino’ d’Ino Kolectiv (72 vots), ‘Koselig’ de Cia. Capicua (58 vots), ‘Filibusters’ de Mortelo & Manzani (49 vots), ‘Qui cu què qui quina’ de Cia. Nom Provisional (46 vots) i ‘Las Gallegas’ de Cia. Lolita i Corina (45 vots).Per la seva banda, Circ Perillós ha guanyat el Premi a la Millor Trajectòria. Formada pels trapezistes Adelaida Frias i Jordi Borrell, Circ Perillós va estar en actiu entre els anys 1981 i 1996. Durant més de 15 anys va actuar per tot Europa i va estrenar ‘Volàtil’, ‘Balcó’ o ‘Mr. Caravan’, entre d’altres espectacles. Entre els números més coneguts hi ha el trapezi fix i la caravana aèria. El jurat ha destacat els seus espectacles “arriscats i el caràcter pioner” d’una companyia que es va retirar fa 23 anys.La Nit de Circ i els premis estan organitzats per la revista Zirkòlika i compten amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Els premis van néixer el 2010 com a suport a la creació i al reconeixement del treball dels artistes i les companyies de circ catalanes.