Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Es registren ratxes de vent de més de 100 km/h a Terrassa, Cervera i altres punts del territori

ACN Barcelona.-Les ratxes de vent han superat els 100 km/h en diferents punts del territori aquest divendres. Destaquen els 117 de Montsec d’Ares (1.572 metres, al Pallars Jussà), els 114,8 […]

Avatar
Agències 22/01/2021

ACN Barcelona.-Les ratxes de vent han superat els 100 km/h en diferents punts del territori aquest divendres. Destaquen els 117 de Montsec d’Ares (1.572 metres, al Pallars Jussà), els 114,8 km/h de Terrassa o els 107,6 de Cervera (Segarra) i Alguaire (Segrià). Altres valors destacats per sobre de 100 km/h són els 106,9 d’Ulldemolins (Priorat), els 104,8 d’Ulldeter (2.410 metres, al Ripollès), els 103 del Perelló (Baix Ebre) i de Portbou (Alt Empmordà) o els 100 de Muntanyola (Osona). Els Bombers han atès 491 avisos fins a les 15 hores, 61 en l’última hora. D’aquests, 302 són de la regió metropolitana nord i 79 de la sud. El pla Ventcat està en estat d’alerta. Una torbonada amb fort vent, tempesta i calamarsa ha creuat Catalunya en poc més de 2 hores.

Pel que fa a les trucades al 112, fins a les 15 hores s’han rebut 581, la majoria des del Vallès Occidental (206), Barcelonès (158) i Maresme (65). Per municipis destaquen Barcelona (118), Sabadell (78), Mataró (36) i Terrassa (36).A Concabella (Segarra), els Bombers han fet el sanejament d’un cobert esfondrat pel temporal, i al Polígon Industrial Pla de Rigat de Vilanova del Camí (Anoia) han retirat un arbre caigut al damunt d’un camió aparcat.Altres intervencions han estat la retirada d’una alzina centenària tombada a Àger (Noguera) i la retirada dels vidres d’un aparador d’una botiga a Sabadell, a la carretera de Terrassa (Vallès Occidental). De fet, a Sabadell el vent també ha trencat els pals i ha fet volar les banderes de la ciutat i d’Espanya. També al Vallès Occidental, un arbre ha caigut just davant de la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, a Terrassa.A Barcelona, les ratxes de vent fort que s’han produït aquest matí a la ciutat ha provocat la caiguda de tres palmeres i un pollancre. De les tres palmeres, una ha caigut damunt d’un vehicle amb una noia jove a dins, a prop de la plaça Pius XII, davant la facultat de Dret de la UB. La jove ha resultat ferida lleu. A Cervera (Segarra) la torbonada de primera hora del matí ha provocat importants desperfectes en empreses, on en una nau del polígon ha caigut una paret. També s’han vist afectats alguns habitatges, han caigut arbres i mobiliari urbà que ha quedat perjudicat. La mobilitat de la circulació s’ha vist afectada i la Policia Local, els Serveis Municipals de la Paeria i els Bombers han treballar per garantir el restabliment de la normalitat. A Tàrrega (Urgell) es té constància també que el fort vent s’ha emportat part d’una façana d’una empresa del polígon de la Canaleta.