Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Es redueix a la meitat la nidificació de la gavina corsa al Port de Tarragona

ACN Tarragona.-La nidificació de la gavina corsa ha caigut a la meitat a les instal·lacions del Port de Tarragona. Enguany, l’Autoritat Portuària ha identificat 406 nius amb postes d’entre un […]

Avatar
Agències 16/05/2020

ACN Tarragona.-La nidificació de la gavina corsa ha caigut a la meitat a les instal·lacions del Port de Tarragona. Enguany, l’Autoritat Portuària ha identificat 406 nius amb postes d’entre un i quatre ous cada un. Les pluges del mes d’abril i l’ocupació de territori per colònies de cria de gavià argentat, importants depredadores de nius d’aquests exemplars, s’apunten com les principals hipòtesis de la reducció de la nidificació. En un comunicat, el Port assenyala el seu compromís mediambiental i de sostenibilitat i subratlla que treballa per protegir les zones de cria d’aquests espècimens.

Des de fa vuit anys aquesta espècie migratòria protegida nidifica a les instal·lacions portuàries. Els primers nius apareixen a mitjan març i els últims polls marxen a principis de juliol. Quan acaba el període de cria, la majoria d’exemplars abandonen les colònies. Les principals localitzacions d’aquesta au migratòria són al Parc Natural del Delta de l’Ebre, amb 2.101 parelles a la Punta de la Banya i les Salines de la Tancada. El port tarragoní va censar 1.043 parelles d’un total de 3.555 a tot Catalunya l’any 2019.Entre les actuacions del Port per protegir les zones de nidificació destaquen la senyalització de les colònies, la col·locació de tanques per delimitar l’espai, el seguiment continuat de les colònies i de l’evolució dels polls així com l’anellament abans que abandonin l’àrea. Aquestes darreres accions es fan conjuntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.