Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Es posa en marxa la identificació digital que permet matricular-se a la universitat com a estudiant pendent d’una beca

ACN Barcelona.-Els estudiants que es vulguin matricular a la universitat pel proper curs i ho vulguin fer com a becaris condicionals poden demanar a partir d’avui l’acreditació corresponent mitjançant una […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN Barcelona.-Els estudiants que es vulguin matricular a la universitat pel proper curs i ho vulguin fer com a becaris condicionals poden demanar a partir d’avui l’acreditació corresponent mitjançant una identificació digital que permet fer tot el tràmit de forma telemàtica. És una de les novetats en els procediments dirigits a estudiants que impulsa l’Agència per a la Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Així, els estudiants que vulguin matricular-se sense pagar els preus universitaris en espera d’aconseguir una beca necessiten una identificació digital que poden obtenir donant-se d’alta a l’idCAT Mòbil. Necessiten el DNI o la Targeta d’Identitat d’Estranger (TIE), la Targeta Sanitària Individual (TSI) del CatSalut i un telèfon mòbil.

Els estudiants que ja disposin d’identificació digital d’idCAT Mòbil rebran, com en cada gestió que realitzen a través d’aquest sistema, un codi en el telèfon mòbil per verificar la identitat abans de fer el tràmit. Els estudiants de fora de Catalunya que es matriculin en una universitats catalana poden obtenir l’idCAT Mòbil en el servei d’alta per vídeoidentificació. Així mateix, poden fer servir la identificació digital facilitada per Cl@ve PIN o certificats digitals com ara el DNI electrònic.La mateixa acreditació per a les beques EquitatL’acreditació com a becari condicional, que es podrà sol·licitar fins el 14 d’octubre, serveix automàticament per optar a les beques Equitat pròpies de la Generalitat de Catalunya. Els estudiants que se situen en els trams 1 i 2 de renda es poden beneficiar de descomptes addicionals en graus i màsters universitaris que habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades. La rebaixa pot arribar fins al 80% en els estudis de grau i fins al 25% en els estudis de màster universitaris que habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades.Els estudiants de grau del tram 1 abonen per crèdit matriculat 3,54 euros (coeficient d’estructura docent A), 5,01 euros (coeficient d’estructura docent B) i 5,53 euros (coeficient d’estructura docent C). En el cas del tram 2, el preu del crèdit matriculat per primera vegada és de 5,31 euros (coeficient d’estructura docent A), de 7,51 euros (coeficient d’estructura docent B) i de 8,30 euros (coeficient d’estructura docent C). Pel que fa als màsters que habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades, amb la nova rebaixa general i aplicant els descomptes de les beques Equitat, els estudiants de tram 1 pagaran 20,75 euros el crèdit, mentre que els de tram 2 l’abonaran a 22,14 euros.Per a aquells estudiants que compleixin els requisits per sol·licitar la beca general, que suposa la total gratuïtat en els crèdits matriculats, hauran de completar el tràmit corresponent quan s’obri la convocatòria per al curs 2021-2022.Novetats en el formulariL’AGAUR ha posat en marxa altres novetats que afecten el formulari per matricular-se com a becari condicional i per optar a les beques Equitat. Aquest any el formulari és online en versió web, un format accessible des de qualsevol dispositiu (ordinador, tauleta o smartphone). També incorpora un preemplenat avançat de la sol·licitud amb dades gestionades el curs anterior que simplifica el tràmit i millora la qualitat de la informació aportada per l’estudiant. Els estudiants també reben avisos de la publicació de la convocatòria i que ja tenen disponible el formulari de sol·licitud juntament amb tota la informació relacionada amb el tràmit. Aquest és un primer pas en l’objectiu de l’AGAUR d’implementar uns serveis públics proactius i personalitzats.