Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Es liciten les obres de la segona xarxa de calor per biomassa de Granollers que escalfarà set equipaments de la ciutat

ACN Granollers.-L’Ajuntament de Granollers ha aprovat la licitació de les obres per construir la xarxa de calor per biomassa que escalfarà set equipaments del sud de la ciutat. El projecte […]

Avatar
Agències 06/05/2020

ACN Granollers.-L’Ajuntament de Granollers ha aprovat la licitació de les obres per construir la xarxa de calor per biomassa que escalfarà set equipaments del sud de la ciutat. El projecte s’emmarca en el pla municipal per reduir la dependència energètica dels combustibles fòssils i arriba després que el passat mes de febrer entrés en funcionament la primera xarxa de calefacció i aigua calenta per biomassa que abasteix cinc instal·lacions de la ciutat. La nova actuació disposarà d’un pressupost màxim de 846.42 euros. Aquest contracte està cofinançat per fons FEDER en el marc de l’operació anomenada ‘BIOenergia per al desenvolupament local’ i disposa d’una subvenció de 544.940 euros. L’altre 50% l’aportarà el consistori granollerí.

Les instal·lacions que formen part de la segona fase del projecte són la Impremta Municipal, el Taller d’Artistes i el Centre de Cultura Popular i Tradicional La Troca, de Roca Umbert; l’Escola Ferrer i Guàrdia, les pistes municipals d’atletisme, els pavellons municipals del Parquet i del Tub i l’Institut Carles Vallbona. Aquesta xarxa de calor evitarà l’emissió de 134,4 tones de diòxid de carboni i suposarà un estalvi econòmic de 28.042 euros anuals. La previsió és que les actuals alimentades amb gas natural se substitueixin en un període màxim de dos anys, des de l’entrada en funcionament del nou sistema.