Diumenge, 20 de setembre de 2020 - Edició 787
La República

ERC vol una resposta que “planti cara” a la inhabilitació i alhora garanteixi el funcionament de l’administració

ACN Barcelona.-ERC vol que el Parlament insti el Govern a “liderar un front ampli” i convocar les forces polítiques i socials per consensuar una resposta a la possible inhabilitació del […]

Avatar
Agències 16/09/2020

ACN Barcelona.-ERC vol que el Parlament insti el Govern a “liderar un front ampli” i convocar les forces polítiques i socials per consensuar una resposta a la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. Es tracta d’una de les propostes de resolució que ERC ha registrat en el marc del debat de política general. Els republicans demanen que la resposta “permeti denunciar i plantar cara la intolerable repressió d’una justícia polititzada, i alhora garanteixi el bon funcionament de l’administració en la lluita contra la covid-19”. ERC també proposa que el Parlament es comprometi a treballar per fer possible l’autodeterminació i l’amnistia i perquè les dues qüestions es posin sobre la taula de diàleg amb l’Estat.

Segons el text presentat pels republicans, només es tornarà a vèncer “forjant una unitat estratègica d’àmplia majoria que abanderi el diàleg i la negociació”, enfortint les institucions perquè siguin el màxim d’útils al país; i consolidant una mobilització popular ” que lluiti per desbordar democràticament l’Estat”. Davant una possible inhabilitació de Torra, ERC proposa que la cambra catalana manifesti el seu “suport i solidaritat” i afegeix que seria un “fet inaudit que atemptaria contra la democràcia”.En aquest context, ERC proposa que el Parlament es comprometi a treballar “per defensar i fer possible l’exercici del dret a l’autodeterminació i assolir una amnistia que acabi amb la causa general contra l’independentisme”. Precisament, aquests dos temes juntament amb la fi de la repressió s’han de posar, segons els republicans, sobre taula de diàleg amb l’estat espanyol.En les seves propostes de resolució, els republicans també aposten per una “reforma democràtica integral dels cossos de seguretat de l’Estat” que hauria d’incloure, entre d’altres, una investigació de la utilització de recursos públics per “garantir la opacitat dels presumptes negocis il·legals” de Joan Carles de Borbó així com la col·laboració dels cossos de seguretat en la seva “fugida”; el cessament de tots els comandaments i càrrecs implicats en operacions d’assetjament a rivals polítics com l’operació Catalunya o l’operació Kitchen; i establir mecanismes per “impossibilitar la creació de qualsevol trama irregular o estructura policial paral·lela i al marge de la legislació”. Les propostes de resolució dels diferents grups es debatran i votaran aquest divendres.

Relacionats