Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

ERC vol que l’Ajuntament de Barcelona suspengui taxes i tributs municipals als negocis afectats per les restriccions

ACN Barcelona.-ERC vol que l’Ajuntament de Barcelona suspengui el pagament de taxes i estudiï no cobrar tributs municipals als negocis afectats per les restriccions per la covid-19. El grup municipal […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Barcelona.-ERC vol que l’Ajuntament de Barcelona suspengui el pagament de taxes i estudiï no cobrar tributs municipals als negocis afectats per les restriccions per la covid-19. El grup municipal portarà la proposta a la comissió d’economia, perquè sigui vigent durant tot el període en que romanguin tancats i contempla taxes com les vinculades al lloguer d’espai públic o el pagament de tributs com l’IBI dels locals tancats. La portaveu del grup municipal republicà, Elisenda Alamany, ha demanat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que “treballi i s’arromangui”, més enllà “d’enviar escalf i suport als restauradors i d’exigir a altres administracions”. Ha afegit que l’administració municipal “té capacitat” per habilitar mecanismes de suport.

D’altra banda, Alemany ha apuntat que la subhasta del front marítim que comença aquest dilluns és “un fracàs per la ciutat” i un “símptoma de la ineficàcia i incompetència” del govern municipal. ERC també plantejarà a les comissions la demanda a l’Estat d’estendre la moratòria dels desnonaments, siguin sobrevinguts o no per la pandèmia, així com un prec per fer efectiu el compromís de comprar el Gimnàs Sant Pau, entre d’altres.