Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

ERC vol que el Parlament reprovi la “inacció humanitària” del govern espanyol amb l’auge de mortalitat a les fronteres

ACN Barcelona.-El grup d’ERC ha registrat una moció que demana que el Parlament reprovi la “inacció humanitària” del govern espanyol davant l’auge de mortalitat a les fronteres i apunti que […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-El grup d’ERC ha registrat una moció que demana que el Parlament reprovi la “inacció humanitària” del govern espanyol davant l’auge de mortalitat a les fronteres i apunti que les morts són resultat “concret” i “inevitable” de les polítiques “assassines” dels estats membres de la Unió Europea i de l’executiu espanyol. Els republicans manifesten que les morts de migrants al Mar d’Alboran, l’Estret de Gibraltar i a les Illes Canàries no són cap “tragèdia” sinó resultat de les polítiques actuals. També volen que el Govern exigeixi a l’executiu espanyol “respecte” pels drets humans en la gestió migratòria de les fronteres i alerta que fins ara han estat vulnerats segons denuncia Human Rights Watch.

ERC també vol que el Parlament insti la Generalitat a reiterar el seu oferiment de contribuir a establir un corredor humanitari pels desplaçaments “forçats”, amb un procés d’acollida “inclusiu”. Demanen prioritzar la seva execució davant la “urgència” de la situació.