Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

ERC vol que el Parlament insti el Govern a incrementar el nombre de dones al cos de Bombers

ACN Barcelona.-ERC defensarà al ple del Parlament de la setmana que ve una moció per instar el Govern a “incrementar el nombre de dones al Cos de Bombers, incloent l’adopció […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Barcelona.-ERC defensarà al ple del Parlament de la setmana que ve una moció per instar el Govern a “incrementar el nombre de dones al Cos de Bombers, incloent l’adopció d’un pla d’igualtat del cos”. I és que actualment només hi ha 50 dones que suposen el 2% del cos de 2.500 bombers. El text presentat per ERC demana que es reverteixin les desigualtats de gènere als Bombers i, entre d’altres mesures, proposen que es faci un estudi per analitzar les proves físiques d’accés i identificar com podria garantir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. De fet, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha compromès a impulsar un canvi de barem de les proves al cos dels Bombers per facilitar l’accés a les dones.

La moció també demana incrementar la presència i la visibilitat de dones bomberes referents a través d’accions de difusió, i millorar la promoció de les dones en els càrrecs de comandament, per tal d’aconseguir més lideratges femenins i normalitzar el paper de les dones al cos. Per fer-ho, es defensa un treball coordinat entre la Conselleria d’Igualtat i Feminismes i la d’Interior.Per altra banda, el text defensa que es redueixin les desigualtats pel que fa a vestuaris, dutxes i estances de descans, habilitant espais concrets per a les dones; adaptar l’uniforme diari i els equipaments especials a un tallatge adequat per a les bomberes; i permetre que les dones embarassades o en lactància puguin treballar al parc més proper al seu domicili.