Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

ERC veta el PSC i vol un govern “d’unitat independentista” a Girona amb Junts per Catalunya i Guanyem

ACN Girona.-ERC veta el PSC i com a única opció aposta per un govern a tres a l’Ajuntament de Girona amb la candidatura encapçalada per l’alcaldessa en funcions, Marta Madrenas […]

Agències 28/05/2019

ACN Girona.-ERC veta el PSC i com a única opció aposta per un govern a tres a l’Ajuntament de Girona amb la candidatura encapçalada per l’alcaldessa en funcions, Marta Madrenas (Junts per Catalunya), i Guanyem Girona. El cap de llista republicà, Quim Ayats, ha anunciat que no avalaran cap acord “supeditat al 155”. D’aquesta manera, Ayats subratlla que votaran en contra a qualsevol proposta que inclogui els socialistes al govern municipal i insisteix que cal un acord entre les tres forces sobiranistes per tenir “un govern d’unitat independentista”. Així, Ayats posa punt final a qualsevol aspiració a configurar una majoria absoluta alternativa al consistori on, sense JxCat, només sumarien Guanyem Girona, ERC i el PSC.

ERC de Girona ha fixat aquest dimarts una línia vermella en les negociacions per intentar bastir un pacte a l’Ajuntament. “Repetim el mateix que hem dit en campanya, no farem un govern supeditat al 155”, ha afirmat Quim Ayats, donant així cop de porta a qualsevol possibilitat d’acord amb els socialistes. “A Girona volem un govern que defensi els drets nacionals, socials i les llibertats individuals i col·lectives”, ha insistit el cap de llista republicà.Per a Ayats, l’única fórmula que volen explorar els republicans passa per bastir un govern de concentració independentista. Un pacte a tres que inclogui tant JxCat, Guanyem Girona i els republicans (i que permetria garantir una àmplia majoria, ja que sumaria dinou dels 27 seients del ple). “Qualsevol altra opció que no fos un govern d’unitat a Girona demanaria que hi hagués altres formacions que no comparteixen aquests valors”, ha insistit Ayats, en clara al·lusió als socialistes. “Tots tres tenim una clara majoria, i per tant, el que demanem és que ens asseguem per buscar un acord”, ha subratllat, en referència al pacte a tres.Ayats, a més, també ha erigit ERC com l’aposta conciliadora entre els models de ciutat de JxCat i Guanyem (clarament antagònics). “Nosaltres estem al mig, creiem que hi ha camí per explorar; volem estirar els dos costats”, ha afirmat el candidat d’ERC. “L’única fórmula que implica no supeditar-nos al 155 és aquesta, l’acord a tres d’una manera o altra”, ha insistit.O tot o resEl cap de llista dels republicans també ha deixat clar que la seva és una aposta a tot o res. És a dir, que no avalaran cap altre pacte de govern que no inclogui JxCat, Guanyem i ERC. I no només això, sinó que tampoc donaran suport a un possible pacte a dos a l’hora d’investir alcalde o alcaldessa.Sobretot, Ayats ho ha dit en referència a si es tanqués un hipotètic pacte entre Guanyem Girona i els socialistes (que sumaria dotze regidors). I que per tant, perquè la investidura tirés endavant, caldria el suport dels republicans (per garantir-se majoria absoluta en primera volta). “Un acord entre Guanyem i el PSC és clarament un no”, ha afirmat, tancant així la possibilitat que Lluc Salellas pogués ser investit .I de la mateixa manera, Ayats també ha avançat que tampoc votarien a favor d’investir Marta Madrenas si això suposés deixar Guanyem fora del pacte. Tenint en compte que, sense la candidatura encapçalada per Salellas, JxCat i ERC tampoc sumen majoria i, per tant, Madrenas seria investida en segona volta (aquí ja, com a força més votada).De moment, aprofitant que aquest matí s’ha reunit amb l’alcaldessa en funcions (dins la ronda de contactes que ha iniciat Madrenas), el cap de llista dels republicans ja li ha traslladat les seves intencions.