Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

ERC, Tots per l’Empordà i UPM governaran junts el Consell Comarcal del Baix Empordà

ACN La Bisbal d’Empordà.-ERC, Tots per l’Empordà (TxE) i Unió de Partits Municipalistes de Catalunya (UPM) han arribat a un acord per governar junts el Consell Comarcal del Baix Empordà. […]

Avatar
Agències 21/06/2019

ACN La Bisbal d’Empordà.-ERC, Tots per l’Empordà (TxE) i Unió de Partits Municipalistes de Catalunya (UPM) han arribat a un acord per governar junts el Consell Comarcal del Baix Empordà. L’acord, que s’ha segellat aquest divendres, estableix que el republicà i exalcalde de Begur Joan Loureiro serà el president de l’ens i la vicepresidència primera recaurà en Xavier Dilmé (TxE). Loureiro assegura que les prioritats del nou govern seran “aprofundir en la cooperació municipal a tots els nivells i aconseguir una major proximitat en la relació d’aquesta institució amb els ajuntaments de la comarca”. El pacte també preveu que el consell comarcal s’estructuri en tres comissions informatives: Territori, Atenció a les persones i Activitat Econòmica i Règim Intern.

Els grups comarcals ERC, TxE i UPM han segellat avui un acord per governar junts el Consell Comarcal del Baix Empordà durant els propers quatre anys. Des del nou equip de govern s’afirma que formen “una majoria que garanteix l’estabilitat en aquest ens i respecta els resultats del passat 26 de maig”.Segons l’acord, el nou president del Consell Comarcal serà el republicà Joan Loureiro i la vicepresidència primera recaurà en Xavier Dilmé (TxE). Completen les vicepresidències Sílvia Romero i Enric Marquès, vicepresidents segon i tercer per Esquerra, respectivament, mentre que la representant d’UPM, Roser Font, tindrà una conselleria delegada.Loureiro afirma que “les prioritats del nou govern seran aprofundir en la cooperació municipal a tots nivells i aconseguir una major proximitat en la relació d’aquesta institució i els ajuntaments de la comarca”. L’acord preveu que l’ens comarcal s’estructuri en tres comissions informatives: Territori, Atenció a les persones i Activitat Econòmica i Règim Intern. Cadascuna d’elles estarà presidida per un vicepresident.D’altra banda, la presidència i les vicepresidències tindran consellers delegats amb l’objectiu de millorar-ne el funcionament i convertir el consell en “un instrument de cohesió del Baix Empordà i de suport a tots els municipis en aquells serveis necessaris per tal de fer una comarca més rica productivament i de suport a les persones”.