Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

ERC tindrà grup propi a l’Ajuntament de Badalona però es compromet a mantenir la “unitat estratègica” amb Guanyem

ACN Badalona.-ERC-Avancem-Més ha anunciat que finalment tindrà grup propi a l’Ajuntament de Badalona. Tot i això, la formació es compromet a mantenir la “unitat estratègica i programàtica” amb Guanyem, amb […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Badalona.-ERC-Avancem-Més ha anunciat que finalment tindrà grup propi a l’Ajuntament de Badalona. Tot i això, la formació es compromet a mantenir la “unitat estratègica i programàtica” amb Guanyem, amb qui es va presentar en coalició a les eleccions municipals del 26 de maig. Dels 7 regidors que va aconseguir aquella coalició que ara desapareix, 4 son de Guanyem i 3 d’ERC, que són els que ara hi haurà a cada grup. ERC afirma que els objectius de la coalició eren “fer un front ampli d’esquerres” per poder continuar les polítiques iniciades pel govern de Dolors Sabater i “evitar el retorn del Partit Popular més reaccionari i xenòfob” al govern de la ciutat.

Els republicans han indicat que la decisió es pren motivada per les negociacions de la investidura amb un Partit Socialista “que va mostrar una actitud inflexible i irresponsable”. Això, afegeixen, fa preveure una legislatura “llarga, dura i complicada”. Per això “cal” que les forces que composaven la coalició “disposin de totes les eines disponibles” per desenvolupar el seu programa.En aquest sentit consideren que l’existència de dos grups “permet una major visualització del projecte” en el plenari i fer arribar un missatge “més clar i directe” a la ciutadania.