Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

ERC s’abstindrà a la pròrroga de l’estat d’alarma a canvi del retorn de competències als territoris en fase 3

ACN Barcelona.-Els diputats d’ERC s’abstindran a la sisena pròrroga de l’estat d’alarma, que es votarà el dimecres 3 de juny al Congrés, després d’arribar a un acord amb el govern […]

Avatar
Agències 30/05/2020

ACN Barcelona.-Els diputats d’ERC s’abstindran a la sisena pròrroga de l’estat d’alarma, que es votarà el dimecres 3 de juny al Congrés, després d’arribar a un acord amb el govern espanyol. Segons l’acord, quan les unitats territorials de referència arribin a la fase 3 del pla de desescalada seran les comunitats autònomes les autoritats competents delegades per decidir i executar les mesures pertinents, amb excepció a les mesures de llibertat de circulació, i proposaran elles mateixes al Ministeri de Sanitat la superació de fase. A més, el pacte contempla que un cop s’arribi a acord sobre el pla de recuperació europeu el govern espanyol “impulsi mecanismes per a la participació de les comunitats” per la gestió de fons.

“Esquerra força el retorn de competències del govern espanyol”, han celebrat els republicans, que han remarcat que el govern espanyol “s’ha vist forçat a replantejar la seva postura” després del “toc d’atenció” d’ERC en la negociació fallida per la pròrroga anterior. L’acord ha estat validat per la Permanent Nacional d’ERC i està a l’espera de ratificar-se dilluns a l’Executiva Nacional.