Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

ERC reclama que la Sareb cedeixi un 30% de la cartera d’habitatges a ús social

ACN Madrid.-ERC ha reclamat al Senat que la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), l’anomenat banc dolent, cedeixi un 30% de la cartera d’habitatges a ús […]

Agències 08/06/2021

ACN Madrid.-ERC ha reclamat al Senat que la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), l’anomenat banc dolent, cedeixi un 30% de la cartera d’habitatges a ús social. La senadora republicana Mirella Cortés ha exigit al govern espanyol que modifiqui el règim jurídic de la Sareb per establir aquesta obligació de cessió de pisos a ús social. Cortés ho ha defensat en una pregunta dirigida a la vicepresidenta econòmica de l’executiu espanyol, Nadia Calviño, en la sessió de control d’aquest dimarts a la tarda. La senadora ha argumentat que l’actuació de la Sareb a Roda de Ter ha evidenciat el “nul compromís social” que té.

Cortés ha explicat que la Sareb va oferir vuit habitatges a l’Ajuntament del municipi osonenc el novembre de 2020 per destinar-los a ús social, però que mesos després va retirar la proposta. La senadora ha dit que, arran del registre de la pregunta sobre la qüestió al Senat, la Sareb va rectificar i ha tornat a oferir els pisos.La senadora ha defensat que la forma de garantir que se cedeixen pisos a ús social és la modificació jdel règim jurídic exigida per ERC en lloc d’haver de preguntar cas per cas per generar una reacció. La republicana ha retret que el PSOE no tingui una política “gaire favorable” als interessos de la ciutadania en matèria d’habitatge.Calviño ha respost que l’accés a l’habitatge és una de les “prioritats” del govern espanyol i ha recordat l’acord entre la Sareb i el Ministeri de Transports per destinar fins a 15.000 habitatges a ús social. Segons la vicepresidenta, s’està caminant “en la línia correcta”.