Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

ERC reclama prohibir a les entitats bancàries que “imposin” la contractació de productes vinculats als préstecs ICO

ACN Madrid .-ERC ha presentat una Proposició no de Llei per tal que el Congrés insti el govern espanyol a prohibir a les entitats financeres que “imposin” la contractació de […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Madrid .-ERC ha presentat una Proposició no de Llei per tal que el Congrés insti el govern espanyol a prohibir a les entitats financeres que “imposin” la contractació de pòlisses o productes financers vinculats a la línia de préstecs de l’ICO. També vol que es limitin els tipus d’interès al 1,5% per a pymes i autònoms i que no s’admeti la substitució d’operacions actuals per operacions ICO ni la reestructuració del deute dins d’aquesta línia. A més i en cas de garanties addicionals, reclamen que es permeti repartir-les entre el 80 % avalats per l’ICO i el 20% restant per l’entitat financera. Finalment, insten a una “supervisió efectiva” de les actuacions als bancs a través del Banc d’Espanya.

La formació assegura que hi ha hagut diverses denúncies relacionades amb la “pràctica totalment abusiva” per part de les entitats bancàries obligant els consumidors a contractar altres productes financers que no tenen res a veure amb la concessió dels préstecs, com ara assegurances de vida. Una pràctica, remarquen, “totalment il•legal”. A més, remarquen que s’han detectat alguns casos en els quals les condicions de contractació del préstec no es pacten. Entre elles, l’increment dels tipus d’interès. “Aquesta crisi no pot suposar una oportunitat de benefici per part de les entitats bancàries que van ser rescatades per tots als contribuents en l’anterior crisi”, afirmen. “No es pot seguir tolerant aquesta vulneració dels drets dels consumidors”, afegeixen a l’escrit.