Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

ERC reclama l’abdicació de Felip VI i critica que “l’Estat ocupa Catalunya” cada cop que el monarca hi fa una visita

ACN Barcelona.-El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha reclamat l’abdicació del Felip VI en el dia en què el monarca visita Barcelona en un […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Barcelona.-El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha reclamat l’abdicació del Felip VI en el dia en què el monarca visita Barcelona en un acte d’entrega d’uns premis econòmics en el marc de la Barcelona New Economy Week. Maragall ha criticat que l’Estat “ocupa Catalunya cada vegada que el Rei ha de venir a Catalunya”. En aquesta línia, ha descrit el monarca com un “rei bombolla”, que “s’ha d’amagar”: “No veu la ciutat, i la ciutat no el veu ni el reconeix”, ha afegit el dirigent republicà, que ha reivindicat que “Catalunya no té rei”. També ha lamentat que Barcelona “posa l’escenari” i l’Estat “la repressió i l’ocupació”.

Maragall també ha descrit Felip VI com un “rei paràsit” que “ve a xuclar de l’energia de l’economia catalana”, i ha demanat que el rei només trepitgi Catalunya si és “per demanar perdó per la repressió”. El líder dels republicans a Barcelona ha criticat el discurs del 3-O i l’ha culpat de “decretar el final de qualsevol versió de pacte constitucional”.Maragall també ha criticat la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el monarca, i creu que es deu a una voluntat “d’escenificar l’aparent escena d’amistat entre ells” després de l’absència de Felip VI a l’entrega dels despatxos dels jutges. “Havia de fer-se perdonar”, ha dit.