Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

ERC reclama al govern municipal que obri les biblioteques de Barcelona el mes d’agost

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona reclama al govern municipal que obri les biblioteques el mes d’agost. La formació ha subratllat la necessitat d’obrir-les durant els 12 mesos de l’any en un moment en què “gairebé la meitat” de barcelonins “no llegeix mai o ho fa poc sovint”. La regidora republicana responsable de Cultura, Gemma Sendra, ha assegurat que als barris de menor renda familiar, la xifra s’eleva fins al 60% (menys del 40% en el cas dels barris de renda més alta). “A Barcelona, el codi postal és un vector que defineix l’accés a la cultura. Per això, demanem que hi hagi més recursos, que s’hi posi més atenció i que hi hagi més equitat”, ha reclamat.

Pel que fa al líder d’ERC al consistori, Ernest Maragall, ha anunciat que presentaran la petició en forma de proposició a la comissió de Drets Socials de juliol. “Fem una demanda raonable, possible i viable. Que les biblioteques tanquin a l’agost és tan absurd com inacceptable. És que la ciutat tanca a l’agost? Els estudis municipals diuen que entre el 30% i el 40% de ciutadans no se n’aniran de vacances aquest estiu”, ha sentenciat.

Publicitat

D’altra banda, el líder republicà també ha anunciat que a la mateixa proposició demanaran ampliar la xarxa de biblioteques a la ciutat, que consideren que s’ha mantingut “estancada des que Ada Colau i Jaume Collboni van arribar al govern”. Maragall ha assenyalat que 33 dels 73 barris no tenen biblioteca, i que molts d’aquests són d’especial vulnerabilitat, com ara la Marina del Port Vermell, la Teixonera, la Trinitat Nova o la Verneda i la Pau.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió