Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

ERC reclama al govern espanyol que derogui íntegrament les reformes laborals en un termini màxim de dos mesos

ACN Madrid.-ERC ha registrat una proposició no de llei al Congrés sobre el tancament de la fàbrica de Nissan a Barcelona. Els republicans reclamen la derogació íntegra de les reformes […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Madrid.-ERC ha registrat una proposició no de llei al Congrés sobre el tancament de la fàbrica de Nissan a Barcelona. Els republicans reclamen la derogació íntegra de les reformes laborals -la de 2010 del PSOE i la de 2012 del PP- en un termini màxim de dos mesos. El text argumenta que, davant la crisi de la covid-19, el marc legislatiu actual genera “desprotecció” als treballadors i permet a les empreses practicar acomiadaments col·lectius “lliurement i de forma unilateral”. ERC recorda que l’acord de coalició entre PSOE i Unides Podem recull el compromís de derogar-la.

La petició “d’emprendre d’una vegada per totes el camí per a la derogació urgent de les reformes laborals” s’emmarca en una proposició no de llei que fa especial esment a la situació dels treballadors de la planta de Nissan a Barcelona. “Juntament amb la manca de compromís de la direcció de la companyia amb el bon futur de les plantes de producció a Catalunya, existeix un fet encara més criticable”, diu ERC, en referència a les reformes laborals.En aquest sentit, els republicans reclamen que s’acceleri la derogació d’una part de la reforma laboral del 2012. Concretament, que en un termini màxim de 15 dies, s’elimini l’article 18.3 de la reforma laboral del 2012 que reformula l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors relatiu als acomiadaments col·lectius.ERC també demana que l’executiu de Pedro Sánchez publiqui el pla presentat a la direcció de la companyia japonesa per assegurar la viabilitat de les fàbriques de Barcelona. ERC recorda que amb l’anunci del tancament, el govern espanyol va dir “que estava treballant per evitar el tancament i havia presentat un pla de viabilitat” però “aquest suposat pla mai s’ha fet públic”.El text argumenta que existeix un “procés de desindustrialització històric de l’Estat” sumat a unes “severes conseqüències de la crisi de la covid-19”. Emmarcada en aquest context, hi ha la “catastròfica notícia” del tancament de Nissan a Barcelona que afectarà 3.000 treballadors directes i uns 20.000 indirectes.