Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

ERC reclama al govern espanyol mantenir el cànon de residus català

ACN Barcelona – El grup parlamentari d’ERC ha presentat una moció al Parlament per instar el Govern de la Generalitat a defensar davant del govern espanyol el cànon de residus […]

Agències 20/02/2022

ACN Barcelona – El grup parlamentari d’ERC ha presentat una moció al Parlament per instar el Govern de la Generalitat a defensar davant del govern espanyol el cànon de residus català. El Senat està tramitant la llei espanyola de residus i sòls contaminants, i els republicans consideren que aquesta norma és una “amenaça” per a l’impost català. Per això, demana que el Parlament blindi aquest impost i que la futura llei espanyola no el modifiqui “en cap terme”. ERC demana un “front comú institucional” davant del govern espanyol per “frenar qualsevol intent” de “centralitzar i unificar” aquest sistema, que qualifiquen de “pioner” a Catalunya. Aquest cànon grava la disposició del rebuig dels residus municipals, industrials i de construcció.

La moció es debatrà i votarà al ple del Parlament de la setmana que ve i arriba després de la interpel·lació feta per ERC a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que va advertir de “l’amenaça” de la llei espanyola proposada.

ERC defensa que el cànon de residus català ha generat un “ampli consens polític i social a Catalunya”.