Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

ERC reclama al govern espanyol el projecte per segellar definitivament els pous del magatzem Castor

ACN Alcanar.-ERC reclama al govern espanyol la presentació del projecte per segellar definitivament els pous del magatzem de gas submarí Castor. Segons recorden, el Ministeri per a la Transició Ecològica […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Alcanar.-ERC reclama al govern espanyol la presentació del projecte per segellar definitivament els pous del magatzem de gas submarí Castor. Segons recorden, el Ministeri per a la Transició Ecològica va encarregar a Enagás que tramités l’expedient del projecte tècnic per a l’actuació el passat 31 d’octubre dins d’un termini màxim de sis mesos. El temps ja ha passat i els republicans han registrat ja la compareixença de la ministra, Teresa Ribera, tant al Senat com al Congrés, perquè doni explicacions al respecte. “Vam quedar molt sorpresos que la ministra no digués res del Castor durant la compareixença que va fer al Senat per explicar les línies generals de la política del seu departament”, ha declarat la diputada d’ERC Norma Pujol.

El segellament definitiu dels pous, després de l’actuació provisional efectuada per Enagás el passat 2015, ha de representar el primer pas cap al desmantellament. Els tècnics preveien que els segells provisionals només s’havien de mantenir uns quatre anys per raons de seguretat. El temps, però, passa i el manteniment de la instal·lació, que mai va entrar en servei, xucla anualment uns 9 milions d’euros anuals en manteniment, després d’arribar-ne a costar 15,71 els primers exercicis.Els republicans volen saber també si s’han encarregat ja projectes per fer els desmantellament de les instal·lacions i el calendari de les actuacions promès pel govern espanyol. Pujol, en aquesta línia, ha carregat contra “l’opacitat amb la qual han actuat els governs del PP i el PSOE en tot el que fa referència al Castor, com han demostrat negant-se de forma reiterada a facilitar l’accés als estudis tècnics del projecte”.