Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

ERC reclama al govern espanyol avenços sobre la situació de presos i exiliats abans del 14-F

ACN Madrid.-El portaveu d’ERC al Congres, Gabriel Rufián, ha reclamat aquest dimecres al govern espanyol que es produeixin avenços respecte a la situació dels presos i exiliats abans de les […]

Agències 02/12/2020

ACN Madrid.-El portaveu d’ERC al Congres, Gabriel Rufián, ha reclamat aquest dimecres al govern espanyol que es produeixin avenços respecte a la situació dels presos i exiliats abans de les eleccions del 14-F. Segons Rufián és una “bona notícia” que hi hagi un debat a l’entorn de la reforma del delicte de sedició, però “d’aquí al 14 de febrer és molt important intentar mostrar que la política, el diàleg, serveix d’alguna cosa”, perquè “si se soluciona la salvatjada que suposa que els nostres companys estiguin a presó o a l’exili per un referèndum les pròximes campanyes electorals aniran de nou sobre polítiques”.

Rufián ha fet aquestes manifestacions al pati del Congrés en la línia del que va manifestar aquest dimarts el president del grup parlamentari de Podem, Jaume Asens, que va reclamar a l’executiu espanyol que faci possible que els presos quedin en llibertat abans de l’inici de la campanya electoral. Paral·lelament aquest dimecres El País ha fet públic que Podem reclama al govern espanyol que a la reforma del Codi Penal que està preparant el Ministeri de Justícia el delicte de sedició quedi restringit només a aquells casos en què s’utilitzen armes, fet que deixaria fora els presos independentistes. Rufián ha insistit a recordar al govern espanyol que ERC està al Congrés dels Diputats “per fer política” i per tant “seria molt important dir que la via política serveix d’alguna cosa”. Segons Rufián, ERC aposta per l’amnistia per “netejar el tauler i fer política de tu a tu” i alhora li sembla “molt important que s’hagi deixat enrere el temps de les amenaces, les togues, la policia i la presó” i que ara “es parli de propostes”. “Si volem polítics i no bruixots és impostant demostrar que la política serveix d’alguna cosa”, ha sentenciat.