Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

ERC proposa crear una comissió d’estudi al Parlament i una d’investigació al Congrés sobre el racisme institucional

ACN Barcelona.-ERC ha registrat al Parlament la creació d’una comissió d’estudi sobre el racisme institucional i estructural en la gestió de la seguretat a Catalunya i impulsarà una comissió d’investigació […]

Avatar
Agències 12/06/2020

ACN Barcelona.-ERC ha registrat al Parlament la creació d’una comissió d’estudi sobre el racisme institucional i estructural en la gestió de la seguretat a Catalunya i impulsarà una comissió d’investigació al Congrés sobre la mateixa qüestió. En concret, la missió de la comissió del Parlament és estudiar el racisme en els cossos policials i les empreses de seguretat privada per establir una “diagnosi compartida” sobre quines mesures cal prendre per evitar la discriminació racial. Per la seva banda, el grup republicà del Congrés treballarà amb els grups per impulsar una comissió d’investigació perquè no “s’ignori” el racisme institucional que “existeix a l’Estat” i “passar a l’acció” per “corregir-lo”.

Segon han explicat, els republicans reclamen així que les institucions deixin d'”ignorar” el racisme institucional que també “existeix al nostre país per tal de prendre les mesures necessàries per a combatre’l”.ERC ha lamentat que en els últims mesos les denúncies sobre aquesta qüestió s’han mantingut i s’han fet més visibles que mai amb les protestes globals per l’assassinat del ciutadà afroamericà George Floyd a Minessota (EUA). Els republicans han recordat que es produeixen “identificacions per color de la pell, extralimitacions per part de vigilants dels transports públics, o establiments que impedeixen l’accés”.