Dissabte, 19 de setembre de 2020 - Edició 786
La República

ERC pregunta al govern espanyol si va informar la Fiscalia “dels plans de fuga” de Joan Carles I

ACN Madrid.-ERC ha registrat una bateria de preguntes escrites al Congrés dirigides al govern espanyol sobre la “fugida” a l’estranger de Joan Carles I. Els republicans demanen a l’executiu de […]

Avatar
Agències 05/08/2020

ACN Madrid.-ERC ha registrat una bateria de preguntes escrites al Congrés dirigides al govern espanyol sobre la “fugida” a l’estranger de Joan Carles I. Els republicans demanen a l’executiu de Pedro Sánchez que expliqui si va informar la Fiscalia “dels plans de fuga” del rei emèrit i si l’exmonarca va tenir assessorament jurídic del govern espanyol per facilitar-li la marxa. “Hi ha hagut algun pacte del govern amb Joan Carles de Borbó respecte de les investigacions sobre corrupció que s’estan duent a terme?”, pregunten. ERC també s’interessa pels detalls de la “fuga” i demana si les despeses del viatge s’han assumit amb diners públics i, si és així, quin cost ha tingut i amb quina partida pressupostària s’ha pagat.

El grup parlamentari també pregunta si el trajecte s’ha fet en un avió de titularitat pública, si el rei emèrit ha estat acompanyat amb personal de seguretat pagat per l’erari públic i quin cost tindrà per a l’Estat la seva estada a l’estranger.Els republicans afirmen que la marxa de Joan Carles I mentre se l’investiga per corrupció és una nova evidència de “la impunitat i immorals privilegis de la Família Reial” i això incrementa “el descrèdit espanyol” en l’àmbit internacional així com el sentiment republicà.”Coneix el govern la desafecció respecte de la monarquia que sent una gran majoria de la societat catalana?”, qüestiona ERC, que pregunta si l’executiu creu que la “fugida” afecta la credibilitat espanyola en un moment en que s’està esperant rebre fons europeus.

Relacionats