Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

ERC pregunta al govern espanyol si actuarà perquè els ‘riders’ siguin reconeguts com a treballadors per compte d’altri

ACN Madrid.-ERC ha registrat al Congrés una bateria de preguntes escrites al govern espanyol sobre la situació de precarietat laboral dels ‘riders’. Els republicans demanen a l’executiu de Pedro Sánchez […]

Avatar
Agències 21/08/2020

ACN Madrid.-ERC ha registrat al Congrés una bateria de preguntes escrites al govern espanyol sobre la situació de precarietat laboral dels ‘riders’. Els republicans demanen a l’executiu de Pedro Sánchez que aclareixi si actuarà amb alguna “mesura específica de tipus legislatiu o reglamentari” per garantir que tots els treballadors d’entrega i recollida a domicili “passen a tenir reconeguda la condició de treballadors per compte d’altri inclosos al Règim General” de la Seguretat Social. La diputada Marta Rosique també vol saber quines actuacions ha fet la Inspecció de Treball “per desemmascarar l’explotació laboral que comporten les relacions de ‘falsos autònoms’ mantingudes per nombrosos ‘riders'”.

Al text registrat, ERC denuncia que el sector dels ‘riders’ és “un àmbit de treball fortament sotmès al frau laboral amb milers de falsos autònoms que estan patint la precarietat més absoluta a conseqüència de la manca de reconeixement de laboralitat de les seves relacions de treball” i pregunta a l’executiu si creu que ha fet prou per combatre el frau en aquest àmbit laboral.Els republicans també critiquen que la creació d’un títol de Formació Professional (FP) de servei d’entrega i recollida a domicili “és una iniciativa que no sembla respondre a les necessitats més urgents del sector”. “Per quin motiu s’ha decidit impulsar aquesta nova qualificació professional abans de centrar els esforços a impedir legislativament la precarització d’aquests treballadors?”, demanen.Rosique demana més detalls sobre el nou títol d’FP -el contingut docent, si serà requisit indispensable per exercir de repartidor o si es veurà compensada amb complements salarials- i els objectius que es persegueixen amb la seva creació.