Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

ERC no demanarà que Borràs plegui sense sentència ferma però apel·la a un “nou acord” independentista si la JEC intervé

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Esquerra Republicana no demanarà que Laura Borràs deixi l’acta de diputada al Parlament de Catalunya fins que no hi hagi una sentència ferma, tal com indica el reglament de la cambra, però sí considera que cal aprofitar la situació per bastir un nou acord entre les forces independentistes per triar un president sobiranista en cas que la Junta Electoral Central intervingui i faci plegar Borràs abans que arribi aquesta sentència ferma. Ho ha dit en roda de premsa la portaveu del grup republicà, Marta Vilalta, que alhora ha afegit que el seu partit entén que de la condemna del TSJC se’n desprèn que hi ha hagut “corrupció” en l’actitud de la presidenta suspesa, però que la pena és “desproporcionada” i que no hauria d’entrar a presó.

Vilalta no ha dit en cap moment de la roda de premsa de manera explícita que un cop coneguda la sentència del TSJC Borràs hauria de deixar l’acta, però si ha reiterat, com és habitual en els republicans, que si la persona en la situació de la líder de Junts fos d’ERC “ja hauria plegat”. “La corrupció l’hem d’esborrar sempre de totes les institucions”, ha indicat Vilalta.

Publicitat

En aquest sentit, la portaveu republicana ha fet una crida a la “responsabilitat” de la resta de formacions de l’arc parlamentari català per “prestigiar les institucions” i “defensar el Parlament” i el seu reglament, i per “posar els interessos col·lectius davant dels particulars”.

També ha volgut deslligar el cas de Borràs d’altres causes contra independentistes “que sí s’emmarquen dins la causa general contra l’independentisme” com, ha numerat, les de Meritxell Serret, Anna Gabriel o Clara Ponsatí. “No té res a veure una cosa amb l’altra, i fer veure que sí és banalitzar la repressió”, ha indicat Vilalta.

Sobre qui hauria d’ostentar la presidència en cas que finalment Borràs hagi de deixar l’acta de diputada, Vilalta ha reiterat que és un bon moment perquè les forces independentistes arribin a un nou acord, i perquè sigui una persona representativa del 52% sobiranista qui la substitueixi. La republicana ha evitar manifestar si hauria de ser de Junts, però sí ha deixat clar que no hauria de ser del PSC.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió