Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

ERC no compartirà grup amb EH Bildu al Congrés però les dues formacions tindran grup conjunt al Senat

ACN Madrid.-ERC no compartirà grup amb EH Bildu al Congrés dels Diputats però les dues formacions tindran grup conjunt al Senat. En un comunicat d’aquest dimarts, els republicans i EH […]

Agències 28/05/2019

ACN Madrid.-ERC no compartirà grup amb EH Bildu al Congrés dels Diputats però les dues formacions tindran grup conjunt al Senat. En un comunicat d’aquest dimarts, els republicans i EH Bildu han anunciat que les direccions polítiques dels dos partits han apostat per “una coordinació política i estratègica per a la consecució dels objectius conjunts” que a la cambra baixa es desenvoluparà “sense la necessitat d’articular” un únic grup. Així doncs, els quatre diputats bascs no s’integraran al grup d’ERC i hauran d’estar al grup mixt, ja que no compleixen les condicions per tenir grup propi. En canvi, al Senat els dos senadors d’EH Bildu sí que formaran part del mateix grup que els d’ERC. Al mateix comunicat, els dos partits han subratllat que es la decisió respon a “qüestions tècniques i d’optimització dels recursos polítics” i han remarcat que el fet de compartir grup o no fer-ho no els “allunya” dels objectius marcats a l’acord estratègic entre les dues formacions.

El programa acordat entre els dos partits es manté “inalterat”, han afirmat. Té com a línies d’actuació la defensa del dret d’autodeterminació, la llibertat dels “presos polítics” i la tornada a casa dels “exiliats”, la lluita contra la repressió i a favor dels drets fonamentals, la defensa dels drets econòmics i socials i d’un model que posi les persones al centre. Els dos partits han creat dues comissions -una estratègica i una operativa- de seguiment dels acords segons els quals desenvoluparan accions coordinades per assolir els objectius conjunts.